Herinner u de namen

herinneringen op  papierHoudt de herinnering levend:
herinner hun verhalen,
noem hun namen,
vertel ons uw verhalen

wij nodigen u uit om uw herinneringen aan deze website toe te voegen. >>>

———————————

Ontvangen reactie, november 2014

Geachte mevrouw, heer,
Bij het uitzoeken van de nalatenschap van mijn moeder stuitte ik op een telegram uit de oorlog. Daarmee werden destijds mijn grootouders (de ouders van mijn vader) geïnformeerd over het omkomen in Eindhoven van hun jongste dochter bij het bombardement van 6 december 1942. Het betreft M.J.J. Andriessen; Marietje was haar roepnaam. Zij kwam om het leven, 22 jaar oud, toen het RK Binnenziekenhuis bij het Engelse bombardement van de Philips-fabrieken werd geraakt. De tekst van dit telegram was even kort als verdrietig:”Zuster Andriessen gevonden verminkt = mej sliepen”

Haar lot is in onze familie uiteraard bekend, maar ik heb na het vinden van bovengenoemd telegram via internet naar informatie gezocht over de omstandigheden van haar dood. Zo stuitte ik ook op uw site en las daar over de plaatsing in 2013 van de namen van alle omgekomenen, bij het bestaande monument op het Stadhuisplein. Daar wist niemand in mijn familie van.
Vandaag was ik in de gelegenheid er te gaan kijken. Haar naam daar aan te treffen heeft mij ontroerd. Prachtig dat zij op deze wijze een blijvende plek in Eindhoven heeft gekregen. Ik heb er foto’s van gemaakt en deze aan mijn broers en zussen rondgestuurd en het heeft ons allen geraakt.
Graag dank ik uw stichting, mede namens mijn broers en zussen, voor dit prachtige gedenken.

Met vriendelijke groet,
Jan Andriessen,
Utrecht

—————————————————-

Graag brengen wij de oproep van Jos van Rooij onder uw aandacht:

“Ik ben zelf in het bezit van een afscheidsbrief van een ter dood veroordeelde verzetsstrijder uit Eindhoven gericht aan een bevriende Eindhovense familie. De brief is ondertekend met “Henk”, verder geen familienaam, datum of plaatsnaam. Misschien dat er via deze website nog informatie over “Henk” te achterhalen is.”

Weet u wellicht wie “Henk” is of heeft u andere informatie?
graag uw reactie naar info@herinnerudenamen.nl

 

Dit bericht is geplaatst in herinneringen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.